Start Böcker Om oss Kontakta oss
Varukorgen är tom
Till Kassan
0 varor Till Kassan

Ett liv under segel, senare delen

Många böcker har skrivits om livet till sjöss under segelfartygens dagar. Mest skildras dramatiska händelser, skeppsbrott och resor till avlägsna platser på vår jord. I de flesta fallen är skribenten passagerare, resenär eller forskare och i många fall högutbildad.

Skildringar av vardagslivet till sjöss under segel i Östersjön och Nordsjön sett ur den vanlige sjömannens ögon är inte fullt så vanliga.
Manuskriptet till Ett liv under segel bygger på Robert Edwalls otaliga brev och vykort hem till hustrun och övriga familjen i Kalmar under perioden 1896-1923.
Vi får i böckerna följa Robert i både helg och söcken. Med stor detaljrikedom berättas om vardagens alla problem och vedermödor. Vilka hamnar man skall segla på? Vilka laster man skall sluta? Kan man komma hem för vinteruppläggning eller skall man fortsätta att segla i Nordsjön under vintern? Hur skall man hantera situationen med epedemier och sjukdomar i det kaotiska Ryssland?

Boken är oerhört väl illustrerad med samtida material. För att hålla makan informerad så har framförallt vykorts-illustrationer sänts hem, vilka visar vad maken sett och upplevt vid sina hamnbesök. Materialet är på detta sätt unikt kopplat till själva texten.

450 kr

Köp
Böcker
FörfattareSigne Andrén
Utgivningsår2003
Sidor320
Format210 x 295 mm
ISBN91-87360-19-5

© Båtdokgruppen

 0304-674030

 info@batdok.com

Hitta till oss

Webbdesign av Insign Design