Start Böcker Om oss Kontakta oss
Varukorgen är tom
Till Kassan
0 varor Till Kassan

Det åttonde hjulet

"Det åttonde hjulet" är en spänningsroman som utspelar sig våren 1940 då Europa kastas in i ett fullskaligt krig. I Tyskland utvecklas ett nytt sambandssystem som inte kan forceras. Den tyska ubåtsflottan hotar all transport på världshaven.
Romanen kretsar kring Fabian Svanberg - den svenske ingenjören som var nära att förorsaka en mycket allvarlig kris för den svenska regeringen under krigets inledningsskede.
Vem var han egentligen? Vad hade han för dold agenda? Vem tackade honom för att han vågade livet för Sverige? Vart tog han vägen?
Mårten Rosén, som forskar på Krigsarkivet, hittar en förbryllande uppgift i den loggbok som fanns ombord på HMS Puke i april 1940 när jagaren under svensk flagg avseglade från Neapel. Därmed börjar en spännande resa tillbaka i tiden.
I arkiven gräver Mårten Rosén fram uppgifter om ytterligare dramatiska händelser som har samband med den italienska jagaraffären.
Genom sin nyfikenhet finner han, även utanför de svenska arkiven, information som gör upplösningen både spännande och oväntad.

250 kr

Köp
Böcker
FörfattareAnders F Håkansson
Utgivningsår2011
Sidor127
Format180 x 215 mm
ISBN97-89187360-53-4

© Båtdokgruppen

 0304-674030

 info@batdok.com

Hitta till oss

Webbdesign av Insign Design