Start Böcker Om oss Kontakta oss
Varukorgen är tom
Till Kassan
0 varor Till Kassan

Långedragsjullar

En bok om en av de båttyper som var vanliga i de svenska skärgårdarna på 1950- och 1960-talen.
De flesta av de båttyper som var vanliga i de svenska skärgårdarna på 1950- och 1960-talen har under senare år snabbt blivit allt ovanligare. Det gäller såväl Stjärnbåtar som GKSS-ekor och Långedragsjullar. En icke obetydlig del av vårt maritima kulturarv håller på att försvinna framför våra ögon.
Enskilda entusiaster har sedan flera år tillbaka insett detta och många har lagt ner otaliga timmars arbete på att rädda enskilda båtar till allas vår glädje.
Även våra kulturminnesvårdande institutioner har insett vart utvecklingen har varit på väg och man har börjat agera genom att K-minnesmärka typiska representanter för det seglande kulturarvet. Flera museer har dessutom åtagit sig att för framtiden bevara enskilda båtar.
En viktig del i bevarandet är att sprida kunskap. Författaren har valt att både samla fakta om de enskilda båtarna och deras upphovsmän och dessutom låtit restaurera J22 nummer 1 "Nabben II" till ursprungligt skick.
Resultatet av detta arbete presenteras i denna bok och finns dessutom sedan en tid tillbaka uppdaterat och tillgängligt på www.julleregister.se

220 kr

Köp
Böcker
FörfattareBengt Arne Runnerström
Utgivningsår2012
Sidor130
Format215 x 265 mm
ISBN97-89187360-58-9

© Båtdokgruppen

 0304-674030

 info@batdok.com

Hitta till oss

Webbdesign av Insign Design